Czy ktoś kiedyś mówił Ci, że da się ugotować ryż na zimnej wodzie? Pewnie myślałeś, że to nie możliwe jednak Cię zaskoczę...Pewna japońska firma chce niebawem wprowadzić na rynek swój nowy pomysł, który będzie polegał na gotowaniu ryżu używając tylko zimnej wody. Produkt będzie nazywał się Hotto Raisu lub Hot Rice (gorący ryż). Zastanawiasz się pewnie jak to jest możliwe? Projektanci tak zmodyfikowali ryż, że będzie on pochłaniał wilgoć dzięki czemu będzie można go gotować nie używając gorącej wody.
Na razie nie jest ustalona jeszcze cena przyszłego produktu, wiadomo natomiast, że utrzymanie 30 pól takiego ryżu będzie kosztowało 10 tys. jenów. Firma nadal szuka rozwiązania, aby móc produkować, a w konsekwencji sprzedawać ryż po niższej cenie niż aktualnie to wychodzi. Produkt głównie powstał z myślą o ofiarach klęsk żywiołowych, które nie maja sposobności otrzymania ciepłej wody potrzebnej do gotowania jedzenia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz